1960-1980 İSLAMCI DERGİLER PROJE TOPLANTISI YAPILDI

IMG-20160227-WA0009

12376791_1079289285439431_214432670596177859_nİlmi Etüdler Derneği (İLEM), Temel olarak İslamcılık düşüncesini anlama ve yeniden gündeme getirme çabalarına destek olmak, Müslümanların siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel birikimlerini ortaya çıkarmak ve İslamcılık düşüncesinin mecra bulduğu ve mecra açtığı dergileri kayıt altına alıp bir araya getirerek İslamcılıkla ilgili çalışmalara katkı yapmak amacıyla İslamcı dergiler ve neşriyat ile ilgili bilgi, belge ve görsellerden oluşan bir arşiv veri tabanı oluşturdu. Veri tabanında dönemin yayın organları olan Yeniden Milli Mücadele ve Pınar dergilerine de yer verildi.

12783737_1079289238772769_7101673541091124815_o

Mücadele Birliği’nin en önemli yayın organı Yeniden Milli Mücadele, “Milletin iman, ahlak, kültür, tarih ve maddi çıkarlarına bağlı bir siyasi millî dava dergisi” sloganıyla 1980 yılına kadar haftalık olarak 528 sayı çıktı.

En çok satan kültür-sanat dergisi 1960 yılında Çapa Yüksek Öğretmen Okulu Talebe Derneğinin yayın organı olarak hayatına başlayan Pınar, 1972’de Mücadeleciler geçti ve dönemin en çok satan dergisi oldu.

Haberle ilgili ayrıntılı bilgilere www.idp.org.tr adresinden ulaşılabilir.