Hangisi Daha Güçlü?

Suriye’de Suriyeli muhalifler ve IŞİD palazlandı, palazlatıldı; bunun sonucu olarak Süleyman Şah dedemizin türbesinin güvenliği tehdit edilmeye başlandı; sonuçta Türkiye, türbeyi Türkiye sınırına yakın bir noktaya çekmeye karar verdi ve çekti. Bugün Suriye ve hinterlandı bir uluslar arası hırgür alanı haline geldi. Trafik çok yoğun. Bu yoğun trafikte Rus uçakları, Türk hava sahasını ihlal ettiler; bizim jetlerimiz hemen olaya müdahil oldular ve Rus uçağı düşürüldü. Şimdi ben merak ediyorum: IŞİD cephesinde mevzilerimizi geri çekiyoruz, Rusya ile karşılaştığımızda ise bir sadme vurmaktan çekinmiyoruz. Anlamadığım konu şu: Rusya mı güçlü, IŞİD mi? Ya da bunlar, tezgâhın hazmı için geliştirilen argümanlar mı? HANGİSİ PARALEL? Basının kaydettiğine göre Kaynak Yayınlarının başına 7 adet kayyum atandı ve her birinin aylık maaşı 107 bin TL. Bu yayınevi 1 milyon liraya yaklaşan kayyum giderlerini karşıladıktan sonra ayakları üzerinde duracak. Sizi temin ederim ki benim aklım bunu almıyor. Demek ki öğreneceğimiz daha çok şey var ya da çoğu şeyin cahili kalmışız. 28 Şubat döneminde de bankalar hortumlanmıştı; hatırlıyorum. Bir şeyin farkına varıyorum: Sadece hortumlayanlar değişiyor. Değişmeyen bir şey var: Hortumlanan hep bir şekilde millet oluyor. Paralel maralel hikâye. UCUZ GAZETE Geçenlerde gazete bayiinde yeni bir gazete gördüm. Neyin nesi imiş diye bir tane alıp çıktım. Gazete ekmekten ucuzdu. “Böyle bir gazeteyi biz de çıkarabiliriz, hatta çıkarmalıyız.” diye geçirdim içimden. Gazeteyi açınca kendimi hayretten alamadım. Çünkü gazetenin yarısı, evet yanlış görmediniz; yarısı resmi ilanlarla dolu idi. Yanımdaki arkadaşıma şöyle dedim: -Bu gazeteyi bedava dağıtsalar yine de bu gazete kazanır. Arkadaşım hayretle sordu: -Nasıl yani? -Yanisi, manisi şu: Bu gazete, resmi ilanlarla masrafını zaten amorti etmiş durumda. Bedava dağıtsalar dahi zarar etmez, gene kazanır. Ama ben sözümün arkasındayım: Biz ucuz bir gazete çıkaramayız belki ama kaliteli bir gazete çıkarabiliriz.

CEVAP VER

Please enter your comment!