Millet Derneği İstanbul Şube Yöneticileri, Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Yaz döneminde Millet Derneği İstanbul Şubesi Yöneticileri olarak bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bu çerçevede ilk ziyaretimiz, eğitim çalışmalarında önemli katkılarda bulunmuş olan araştırmacı, düşünür ve dava adamı Fuat ÇİÇEKLİ Bey’i ziyaret ettik. Türkiye ve İslam Coğrafyası ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Fuat Bey İslam dünyasının ve Türkiye’nin İslam’ın özünden çok uzak olduğunu, insanlarımızın okumadığını özellikle de Kur’an okumadığını belirtti. Bundan dolayı da taşeron fikirlerle problemlerimizin çözülemediğini ifade etti. Çözüm olarak ta Kur’an’ı anlamamız gerektiğini ve İslam dünyasında İslam Rönesans’ı ve Kur’an’ın aksiyon boyutunu anlamamız gerektiğini ifade etti.
İkinci olarak Kıymetli Hocamız Kamil Büyüker’i evinde ziyaret ettik. Ziyaretimizde Mücadele Birliği ve yayın organlarımız Pınar, Çınar ve Bayrak dergileri üzerinde maziye dönük sohbetlerimiz oldu. Kâmil Hocanın oldukça büyük ve kaynak eser niteliğindeki kütüphanesi görülmeye değerdi.
Daha sonra emektar vefalı ve tam bir dava adamı genç kardeşlerim Fatih ve yine vefalı Erdal kardeşimle yakışıklı Ahmet Aktaş Bey ile Aksaray′daki her zamanki yerimizde bir araya gelerek eski günlerimizi yâd ettik.
Yağmurlu bir Pazar sabahı Tarihi İstanbul Surlarının gizemli atmosferi içerisinde, ülkemizin düşünen beyinleri, yazan kalemleri olan bir grup Millet Dostu ile kahvaltı yapma şerefine ulaştık. Her bir görüşmemiz şahsi dostluklarımızın pekişmesi yanında ülke gündemi ile ilgili de değerlendirmelere ortam oluşturmuştu. Yazarımız ve çağımızın Yunusu diye anılan Bestâmi Bey’in henüz yayınlanmamış şiirlerini dinlemenin sevincini yaşadık hep beraber.
Daha sonraki günlerde derneğimizde yetişip iş hayatına atılan Arif Bey’i ve Bilgehan Bey’i iş yerlerinde ziyaret ettik. İş hayatlarında başarılar diledik.
Yakın geçmişte babasını Rahmeti rahmana uğurlamış olan avukat Hasan Pilavcı Bey’i iş yerinde ziyaret ederek taziyelerimizi ilettik. Hasan Bey’in babasına ve bütün geçmişlerimize hediyelerimizi gönderdik.
Sonraki günlerde derneğimize manevi desteklerini esirgemeyen Murat Arabacı Bey’i iş yerinde ziyaret ettik.
Yine dernek bünyesinde öğrencilik hayatını geçirmiş ve şu anda iş hayatına atılmış Korkut Bey ve Erkan Bey’le Süleymaniye’nin manevi atmosferi içerisinde ziyaret ettik.
Anadolu yakası Millet Dostlarını ziyaret ederek yeni eğitim öğretim sezonu öncesi değerlendirmelerde bulunduk.
Yine derneğimize manevi desteklerini esirgemeyen Mustafa Burhan Bey’i iş yerinde ziyaret ettik.
Ziyaretlerimiz bundan sonra da devam edecektir.