Millet Derneği Gençlik Yaz Kampı, Beyşehir’de Yapıldı

Millet Derneği geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Yaz Gençlik Kampı’nı” bu yıl 3. kez olmak üzere Beyşehir’de gerçekleştirdi. Kampa yurdun çeşitli yörelerinden ilk, orta, lise ve üniversite kategorilerinden gençler katıldı. Kampa katılan gençler, Beyşehir gölü kenarında kurulan çadırlarda doğayla baş başa huzurlu ve keyifli bir dönem geçirdiler. Gençler bir taraftan göle girerek serinlerken diğer taraftan da programlı bir şekilde dini, milli ve kültürel programlarla kendilerini geliştirme imkânı buldular.
Kamp programı çerçevesinde öncelikle Selçuklu döneminin önemli bir eseri olan Eşrefoğlu külliyesini görme ve tarihi orada yaşama imkânı oldu. Daha sonra Eflatun Pınarı Tarihi Kalıntıları ile tarihe bir yolculuk yapıldı ve doğal kaynak suyundan kana kana içme imkânı oldu. Eflatun Pınarı gezisi ardında Beyşehir gölü içindeki adalara yat gezisi yapılarak göl havası teneffüs edildi.
Kampa katılan gençler, düzenlenen Seydişehir turu ile Tınaztepe Mağarası, Gidengelmez Dağları, Kuğulu Park, Seydiharun Camii, Şıh Abdullah Efendi Türbesi, Muallimhane Camii, Tarihi Seydişehir Evleri ile çevrenin doğal ve tarihi zenginliklerini yakından tanıma imkânı buldular.
Her seviyeden öğrencinin katıldığı kampta akşamları çeşitli kültürel etkinler düzenlendi. Bu çerçevede Bursa’dan Kıymetli büyüğümüz Hüsameddin AKDENİZ hocamızın dini milli içerikli sohbetleri ile bilgilerimizi tazeledik ve bildiklerimizi sistemli hale getirdik.
Yine, Bozok Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zâkir TAŞ da gençlerle güncel konularda sohbet yaparak son gelişmelerle ilgili bilgiler vererek programa zenginlik kattı.
25 Temmuz 01 ağustos tarihleri arasında yapılan kamp, katılımcı öğrencilerin gelecek yıllarda buluşma kimi öğrencilerimizin kampımızın çabuk bitmesi üzüntüsü ile kimi öğrencilerimizin ailelerine kavuşması heyecanı ile ümidi ile sona erdi.