“Ermeni Soykırımı İddiası, Emperyalist Devletlerin Ortak Politikasıdır!” Semineri

Millet Derneği Kayseri Şubesinin aylık konferanslarından Nisan ayının konusu “ Ermeni Soykırımı İddiası” idi.
Tarihçi araştırmacı yazar Oktay Fakıoğlu Millet Derneği Konferans salonunda yaptığı konuşmasına Ermenistan’ı tanıtarak başladı. Ülkemizin ve bölgemizin coğrafi konumundan dolayı ermeni meselesinin Türk Milletine dayatıldığını iddia etti. Fakıoğlu özetle şöyle dedi.
Ermeni sorunu 1774 Küçük Kaynarca antlaşmasıyla başladı. Bu antlaşma ile Ruslar ve Ermeniler bir Ermeni devleti kurulması konusunda anlaştı.
Filistin’de İsrail devletinin kurulması ile Ermeni devletinin kurulması aynıdır. İsrail’İ İngilizler, Ermenistan’ı da Ruslar kurdurdu.
Yıllardır Osmanlı içinde sadık vatandaşlar olarak bilinen Ermenileri kışkırtılıp isyana teşvik edenler; Osmanlı’nın sahip olduğu yer altı zenginlikleri ve enerji kaynaklarına sahip olmak isteyen emperyalist devletlerdir. Ermeni soykırımı iddiası güçlü devletlerin ortak politikasıdır.
Dünyada güçlü devletlerin politikaları konuşuluyor. Türkiye güçlü olsaydı bu gün Ermeni soykırımı iddiası yerine Kırım Türklerinin, Çerkezlerin uğradığı zulüm konuşuluyor olacaktı. Doğu Türkistan’da halen katledilmekte olan Türkler, Bosna’da yapılan zulmüler, Ermenilerin Osmanlı devletine ve Türk milletine yaptığı ihanet ve zulümler konuşuluyor olacaktı. Ermenilerin Karabağ işgali konuşuluyor olacaktı. Miyammar’da Müslümanlara yapılan zulüm işkence ve katliamlar konuşuluyor olacaktı. Amerika’nın Kızıldereli katliamı, Fransızların Cezayir halkına reva gördüğü zulüm… konuşulacaktı.
Bu gün Ermenilerin soykırıma uğradığını iddia edenler; vatandaşı sadıka olan Ermenilerin neden Osmanlıya isyan ettiğini sormuyor? Neden Ermenilerin kimliklerini gizlemek zorunda kaldıklarını, bunun bir suçluluk sonucu olup olmadığını sormuyor?
Türkler Ermenilere soykırım uygulamamış, tam tersi Ermeniler yabancıların telkin ve kışkırtmaları ile devlete isyan etmiş, yaşadıkları bölgelerde Türk unsurlarına insanlık dışı eza, cefa ve işkence uygulamış, binlerce insanımızı katletmiştir.
Ermeni diyasporasının soykırımın yıl dönümü olarak kabul ettiği 24 Nisan tarihinin soykırım ve tehcirle hiçbir alakası yoktur. 24 Nisan tarihi Osmanlı devletine isyan eden Ermeni Hınçak- Taşnak cemiyetlerinin kapatılıp elebaşlarının yakalandığı tarihtir.
Ermeni soykırımı iddiası bir yalandan ibarettir. Soykırım gerçek dışı, asılsız siyasi bir iddiadan ibarettir. Ermeni meselesinin temel sebebi; emperyalist güçlü devletlerin; Rusya’nın sıcak denizlere ve petrol sahalarına, İngiltere, Amerika ve Fransa’nın enerji kaynaklarına sahip olmak için ürettikleri bir politikadır.
Bu asılsız iddialara karşı ne yapmak gerekir? Suçluluk psikolojisi içinde savunma politikalarından vazgeçmek. Gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya koyan milli bir dış politika, milli bir duruş sergilemek şarttır. Tarihte gerçek zulme ve soykırıma uğrayanları, bu zulüm ve soykırımı yapanları belgeleriyle ortaya koymak gerekir.