“Birlik ve Beraberlik” Konulu, Şiir ve Kompozisyon Yarışmasının Ödül Töreni

Tören Millet Derneği İstanbul Şube Merkezinde Şube Müdürü Sabri Bey’in açılış konuşması ile başladı. Sabri Bey açılış konuşmasında; Saygıdeğer misafirler; Millet Derneğinin düzenlemiş olduğu Milli Birlik ve Beraberlik konulu Şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül törenine hoş geldiniz.

“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”

Bugün nasıl bir hayat yaşıyoruz? Yaşamın gayesi, hedefi nedir, neleri örnek almalıyız? Hayata güzellik veren ruh nedir, nasıl yaşamalıyız? Birçok şeyin sanal yaşandığı günümüzde her zamankinden daha çok birliğe, dirliğe, kardeşliğe, dosta, arkadaşa, sevgiyi çoğaltanlara, hüznü azaltanlara ihtiyacımız olduğu aşikârdır…
Cenab-ı Hak, Al-i İmran süresinde “ Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin.” buyurarak birlik ve beraberliğin ihmal edilmemesi için uyarmıştır. Peygamber Efendimiz (sav), “Sizden biriniz kendisi için sevip istediğini kardeşi için de istemedikçe gerçekten iman etmiş olmaz” buyurmak suretiyle ayet ve peygamberimizin hadislerinden bahsederek kardeşliğe dikkat çekmiştir.

Emekli öğretim üyesi Mustafa Demir Bey Milli Birlik ve Beraberlik konulu bir konuşma yaptı. Daha sonra ödül törenine geçildi. Ödül töreninde;

1.olan Yahya DEMELİ Bey’e ödülünü Millet Derneği İstanbul Şubesi Onursal Başkanı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Nazmi OĞUZ Bey
2.olan Ömriye KARATAŞ Hanımefendiye Emekli Öğretim Üyesi Mustafa DEMİR Bey
3.olan Nihat MALKOÇ Bey’e İstanbul Şube Başkanı İbrahim ABDULLAHOĞLU Bey ödüllerini takdim ettiler.

Daha sonra da İlk 10 giren katılımcılara da değerli jürimizin kitaplarından oluşan hediyeler verildi.
Daha sonra fotoğraf çekimi yapılarak program sona erdi.