“Birlik ve Beraberlik” Konulu, Şiir ve Kompozisyon Yarışma Sonuçları

– Öncelikle yarışmamıza gösterilen ilgiden dolayı tüm yarışmacılara teşekkür eder, dereceye girenleri kutlarız.

– Yarışmaya katılan eserler, şartnamede açıklandığı şekilde jürinin değerlendirmesine sunulurken yarışmacıların kimlik bilgileri gizlenmiş bunun yerine her bir yarışmacıya bir rumuz verilmiştir.

– Yarışmamızda 16 yaşına kadar olan kategoride; ilk üç dereceye layık eser bulunamamış olup aşağıda açıklanan esere mansiyon verilmesi kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte, -gençlerimizi bu tür çalışmalara teşvik edebilmek için- 16 yaşına kadar olan kategoriye eser gönderen tüm yarışmacılarımızın kitap seti ile ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır.

– 16 yaş ve üstü kategoride ise; BİRLİK adlı şiir, şartnamenin üçüncü maddesindeki “Yarışmaya katılacak eserler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır“ kuralını ihlal ettiği için sıralama dışında tutulmuştur. Bundan başka, UHUVVET adlı şiir ise, Cemal Safi’nin Tek Hece şiirinden ciddi öykünme içerdiği için jürinin önerisiyle sıralama dışında tutulmuştur. Elenen bu iki eserin sıralama dışarıda tutulmasından sonra 16 yaş ve üstü kategorinin derece sıralaması aşağıdaki şekilde oluşmuştur. İlk üç sırayı alan eser sahipleri, şartnamede belirtilen ödülleri almaya hak kazanmışlardır. Bunun dışında dördüncü (4 üncü) sıradan onuncu (10 uncu) sıraya kadar dereceye giren eserler sahiplerinin ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır.

– Ödül töreni 25/04/2015 günü saat 17.00 de Dernek Merkezinde yapılacak ve dereceye giren/ödül almaya hak kazanan eser sahiplerine ödülleri takdim edilecektir.

Millet Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu

16 YAŞ ALTI KATEGORİ:
KATILIMCI ADI ESER ADI

Ergün Sevinç UÇSUZ BUCAKSIZ NEFİSLER
16 YAŞ VE ÜSTÜ KATEGORİ:
Sıralama KATILIMCI ADI ESER ADI

1. Yahya DEMELİ Birliktelikle Sanaldan Nesnel Dünyaya
2. Ömriye KARATAŞ Biz Bir Ağacın kökleriyiz. Derindendir Sevmelerimiz
3.Nihat MALKOÇ Gelin Birlik Olalım !
4. Ali GEÇİOĞLU (Ramazan DÖNMEZ) Birlik ve Beraberlik
5. Züleyha Özbay BİLGİÇ Hazar