Millet Derneği Antalya Şubesi Peygamberimizi (SAV), Efendimizi Anma Toplantısı Düzenledi

HABER: Kamil ŞENTÜRK Foto: Mahmut AĞCA

Millet, Eğitim, Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Hayır Derneği Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 18 Nisan 2015 günü Peygamber Efendimiz HZ Muhammet Mustafa (SAV) mi anma toplantısı düzenledi.
Millet Derneği Antalya Şubesi; kısa süre önce isminin açıklanmasının istemediği bir hayırseverim hibe ettiği kendi yerinde kutlu doğum programı gerçekleştirdi.
Çoğunluğu bayanlardan oluşan seçkin bir kalabalığın izlediği program;
“on dört asır evvel yine böyle bir geceydi.
Kumdan ayın on dördü bir öksüz çıkıverdi!
Buhranlar içindeydi, bu günden de beterdi.
Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;
Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi.
Dizeleriyle açılışı Ortaokul öğrencisi Tuba ÇAKMAK yaptı.
Ardından Hafız Osman KÜÇÜKAYDIN Hoca güzel sesiyle Kur-an-ı Kerim okudu ve meali verildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Din ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İzzet ŞİMŞİR yaptı. Başkan konuşmasına Derneğin yerini ve yanındaki ilave yeri (Dükkânları) derneğe bağışlayan ve isminin zikredilmesini istemeyen değerli hayırsevere teşekkür ederek ve toplantıya katılan dernek yöneticilerini ve misafirleri selamlayarak başladı. Özetle; Değerli misafirler; Millet, Eğitim, Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Hayır Derneği Antalya Şubesi kurucusu ve şerefle taşıdığım başkanı olarak; Allah’a hamdü sena ediyor, her türlü güzellikler, salât ve selam Allah’ın resulü HZ Muhammet (SAV) e olsun diyorum.
Değerli misafirler; Şu güzel vatanımızda her geçen gün kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde, İslam’ın sadece Namaz ve Oruçtan ibaretmiş düşüncesinin yayılmaya çabalandığı bir zamanda, mutsuzluğun, güvensizliğin, gayr-i meşru (İslam dışı) davranışların alabildiğine yaygınlaştırıldığı, geçlerimizin her geçen gün ilimden uzaklaştırılmış, uyuşturucu bataklığına düşürülmeye çalışıldığı, bir ortamda, Allah’ın Resulü Peygamber efendimizi daha iyi tanımak ve anlamak zorundayız. “Kutlu Doğum Haftası” da buna bir vesiledir….. HZ Muhammed (SAV) bir Liderdir, bir komutandır, bir işçidir, bir babadır, bir dededir, bir aile reisidir, bir devlet başkanıdır. Amma her şeyden önemlisi O bir peygamberdir.
22 yıl 2 ay 22 gün içinde Allah’ın bir lütfu olarak içinde bulunduğu cahiliye toplumunu 180 derece değiştirip yeni bir İslam medeniyetini kurmuştur. O’nun her bir davranışı biz Müslümanlara birer örnektir.
Değerli misafirler; Peygamber (SAV) efendimizin kadınlara karşı davranışını günümüz insanına anlatılsaydı, öğretilseydi günümüzde bu kadın cinayetlerine rastlamayacaktık. Peygamber (SAV) efendimiz hanımlarına çok iyi davranır hiç azarlamaz, suyunu dahi kendi alır içerdi, hanımlarıyla spor yapar, koşu yapar, nafile yapacağı ibadetlerinde bile hanımlarından izin isterdi, hiç kötü söz söylemezdi
Peygamberimiz (SAV) Efendimiz veda hutbesinde; kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah emaneti olarak aldınız; onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde, onlarında sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerinde ki hakkınız; onların aile yuvasını, hoşlanmadığınız hiçbir kimseye çiğnetmemeleridir. Kadınlarında sizin üzerinizde hakları vardır. Onların hakları; örfe göre her türlü yiyecek ve giyeceklerini temin etmek.
Peygamber (SAV) efendimizi hanımları dünya ziynetleri istemeleri hususunda (Filanın hanımının şunları var falanın hanımının bunları var vs bizim yok diye isteklerde bulunmaları) Peygamberimizi üzmeleri nedeniyle hanımların babaları HZ Ebu Bekir (RA) ile HZ Ömer (RA) kızlarını dövmek isterler Peygamberimiz mani olur.
Hanımların bu davranışlarını nedeniyle Allah: “Ey Peygamber! Hanımlarına de ki, Eğer dünya hayatını ve süsünü istiyorsanız. Gelin size belirli miktarda Mut’a (para) vereyim ve sizi güzelce bırakayım. (Ahzab 28)
“Eğer Allah’ı ve Resulünü, ahret yurdunu istiyorsanız, bilin ki Allah içinizden iyilik yapanlara büyük mükâfat hazırlamıştır. (Ahzab 29)
Bu ayetler gelince Hz Ayşe annemizle (RA) birlikte diğer hanımları da“Allah ve resulünü tercih ederiz” dediler.
Efendimiz (SAV) Hanımların giyimine (tesettüre uymaları kaidesiyle) yani illa şu renk şu şekilde vs diye müdahale etmemiştir…
Peygamberimiz Hz Muhammet Mustafa (SAV) efendimiz kardeşliğe de çok büyük önem vermiştir. Medine’ye Hicretinden hemen sonra ilk yaptığı iş Ensarla Muhacirleri kardeş yapmıştır. Sonra İlk yazılı Anayasamız olan Medine sözleşmesini (Yahudilerle) yapmıştır. En önemli maddelerden birisi, herkesin inancında özgür olması. Medine ye içten ve dıştan gelecek saldırılara karşı beraber korumak….
Peygamber sevgisi diğer milletlere göre bizde (Türklerde) çok daha büyüktür, bir örnek; Mondros Mütakeresi sonrası silahları bırakılması istenir ama Fahrettin Paşa Ravza-ı Mutaharayı çiğnetmem diyerek anlaşmayı tanımayıp silahı bırakmak istememesi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sorarlar “Dünyada en büyük Lider kim diye? Atatürk; Hz Muhammet Mustafa (SAV) deyince. Neden paşam derler. Atatürk; senin benim ismimiz unutulur ama dünyada gün de beş defa ismi yükseklerde okunan zat Peygamber (SAV) efendimizdir der.
Peygamber (SAV) efendimiz birlik ve beraberliğin önemini belirmek için “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, kardeşine zulmetmez, onu haksızlık edenin eline bırakmaz. Her kim Müslüman kardeşinin yardımında bulunursa ve onun ihtiyacını giderirse, Allah da ona yardım eder”. “ Her kim bir Müslüman kardeşinin sıkıntısını giderirse, Allah da buna karşılık onun kıyamette ki sıkıntılarından birini giderir” “Her kim bir Müslüman kardeşinin ayıbını örterse Allah da onun kıyamet günü ayıbını örter”. Sahih Müslim.

Konuşmanın ardından İmam Hatip Okulu öğrencileri Abdulkadir BORAN ve Hatice Kezban BORAN kardeşler; Kur-an-ı Kerim den ve Peygamber (SAV) Efendimizin hadislerinden Aile hayatı ve birlik beraberlikle ilgili Ayet ve hadislerden örnekler okudular.
Emekli Edebiyat Öğretmeni Remzi YAPICI kendi yazdığı ilahilerden okudu.
Orta Okul öğrencisi Tuba ÇAKMAK Millet Derneğinin Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu “Birlik–Beraberlik” konulu yarışmaya gönderilen kompozisyonunu okudu.
İlkokul 3 sınıf öğrencisi Ayşe Gül ÇAKMAK Bayrak Şiirini okudu ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Dernek Başkanı Sayın İzzet ŞİMŞİR Beyefendi kapanış konuşmasını yapmadan önce programa katkı sağlayan şiir ve kompozisyon okuyan gençlere hediyeler verildi.
Salonun ses düzenini sağlayan Sayın Zehra SOYDAL’ a hediyesini Öğretmen adayı Hanife ERYILDIZ,
Programın sunuculuğunu yapan, kırk yaşındasın Şiirini ve “Birlik-Beraberli, k” adlı kompozisyonu Okuyan Orta Okul Öğrencisi Tuba Çakmak’ a hediyesini Dernekler İl Müdürlüğü temsilcisi Havva AKSU,
Bayrak Şiirini okuyarak salonu coşturan ve alkış tufanına boğan 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Gül ÇAKMAK’ a hediyesini Millet Derneği Antalya Şube Başkanı İzzet ŞİMŞİR,,
Aile hayatı ve birlik beraberlikle ilgili Ayet ve Hadis okuyan İmam Hatip Okulu öğrencileri Abdulkadir BORAN’ a hediyelerini misafirlerden Âdem BEYAZIT ve Hatice Kezban BORAN’a Öğretmen Gül Hanım ŞAHİN,
Kendi yazdığı ilah iyeleri okuyan Emekli Edebiyat Öğretmeni Remzi YAPICI’ ya hediyesini Dr Necdet ÖZ,
Kur-an-ı Kerim okuyan Hafız Osman KÜÇÜKAYDIN Hoca’ya hediyesini Tarih Öğretmeni Eyüp ÜNAL verdiler.

Program Dernek Başkanı İzzet Şimşir’ in davetlilere teşekkür konuşması ile son buldu. Sayın Başkan konuşmasında; Derneğimiz böyle milli bayramlarımızı ve milli günlerimizle böylesi özel Kutlu Doğum programları da yapmaya devam edecek, ayrıca derneğimi öğrencilere burs vermeye gençlerimize sahip çıkmaya onlara derneğimizde sporatif faaliyetler yanı sıra, milli manevi değerlerimizi ilgili seminerler vermeye, derslerine Etüt çalışmalarıyla yardımcı olmaya devam edeceğiz. Siz veliler de bu tür toplantılara iştirak ederek, çocuklarınızı getirerek, derneğimize maddi manevi katkıda bulunmanızı hasetsen istiyor rica ediyoruz. Dedelerimizin Çanakkale de
Döktüğü kan kadar ter dökmeliyiz ki barış ve huzur içerisinde yaşamalıyız yaşatmalıyız dedi. Katılımcılara teşekkür etti.