…Boğdurmayacağız

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

17.03.2015
Aziz Hemşehrilerimiz
Milletimizin yapmış olduğu en büyük savunma savaşı ve sayısız zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünü idrak etmiş bulunuyoruz. Çanakkale’de ve yurdun dört bir köşesinde yatan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah bu millete 100 yıl önce yaşadığımız felaketi bir daha yaşatmasın.
Türk milleti, Çanakkale de büyük gayeler için; hak, adalet ve insanlık için savaştı. Dünyayı karşısına alarak sadece milletimizi değil bütün mazlum milletleri korudu.
Çanakkale de bizi zafere götüren; uğruna savaştığımız değerlere olan bağlılığımız, ve samimiyetimizdir. Bu gün güçlü olmak, dünyada barış ve huzurun sağlanmasına katkıda bulunmak, yeni zaferler kazanmak istiyorsak; Çanakkale’de, uğruna can verip kan akıttığımız değerlere aynı samimiyetle inanmak, onları hayat haline getirmek, İslam Rönesans’ını gerçekleştirmek zorundayız.
Batı kültürünün dünya insanlığına barış, huzur ve mutluluk getirmesi mümkün değildir. Çünkü batı kültürünün doğasında sömürgecilik anlayışı var. Çanakkale’ye bu anlayışla saldırmıştı. Aynı anlayış bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında can almaya kan dökmeye fitne çıkarmaya insanları sömürmeye devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de tüm mazlum milletlerin ve insanlığın Türk milletine ve sahip olduğu değerlere ihtiyacı var.
Çanakkale’de başlayan savaş bitmedi. Sadece muharebe meydanında bitti. Savaş ekonomik siyasi, askeri, kültür ve teknoloji k cephede bütün şiddetiyle devam ediyor. Çanakkale de bizi zafere götüren değerlerimizi yozlaştırmak birlik ve beraberliğimizi bozmak için her türlü yola baş vuruluyor. İnsan hakları, demokrasi gibi evrensel değerler maske olarak kullanılıyor.
Dahası kendi eliyle değil, koltuk ve makam sevdasından, şahsi menfaatinden başka bir şey düşünmeyen, bilinen ve gizlenen, Çanakkale ruhuna sahip çıktığını iddia eden içimizdeki yandaşlarını kullanarak yapıyor.
Çanakkale’deki düşmanlar emellerinden asla vazgeçmediler. O halde ne yapmalıyız?
Millet olarak; Çanakkale’de uğruna kan döküp can vererek Allah’ın yardımına mazhar olduğumuz değerlere gereği gibi sahip çıkmalıyız.
Bizi bekleyen bir tehlikenin ve ihanet çemberinin hala var olduğunu bilmeliyiz. Elimizde kalan son vatan parçası üzerinde ayrılığa düşerek düşmanın oyununa gelmemeliyiz. Sadece ülkemiz insanın değil tüm dünya insanlığının barış, huzur ve mutluluğu için milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmak, bütün farklılıklarımıza rağmen – Çanakkale’de olduğu gibi, birlik ve beraberliğimizi, korumak ve devam ettirmek zorundayız. Tüm şehitlerimizin, özellikle bu topraklar için yurdun dörtbir köşesinden akın akın gelerek oluk oluk kan döken, can veren Çanakkale şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız. Onların kemiklerini sızlatmamalıyız.
Bütün dünya, Türk milletinin, mazisindeki büyüklüğüne, adaletine muhtaç. İnsanlık, mazlumun dostu, zalimin korkulu rüyası olan Türk milletinin uyanıp tarihteki misyonuna kavuşmasını bekliyor. Millet olarak tarihi misyonumuzu hatırlayıp kendimize gelmeliyiz.
Türk milletini tarihi misyonuna kavuşturmak için mücadele edip şehit olan başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm millet evlatlarını tekrar rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, makamları cennet olsun.

Millet Derneği Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu