Partiler Rahmet Kapılarını Kapıyor

Millet Mutlaka Hesap Sorar!
Partiler, aday adayları, temayül yoklamaları derken adım adım Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Özellikle iktidar partisinden milletvekili olmak için başvuranların sayısında patlama yaşandı.
Bu durum toplumda oluşan bir anlayışın yansımasıdır. Bu yansıma iktidar partisinin izlediği politikayı benimsemenin bir yansıması mı? Yoksa yaygın hale gelen şahsi çıkarı, koltuk ve makam tutkusunu, toplum menfaatlerinden önde tutma anlayışının yansıması mı?.. Toplum olarak bu sorunun cevabını doğru vermek durumundayız.
Adaylar çok olunca sözde temayül yoklamasına gidiliyor. Temayül yoklamalarına ne derece itibar ediliyor?.. Mevcut seçim sisteminde temayül yoklamalarının hiç de önemi olmuyor. Seçmeninin değil parti merkezinin görüşleri öne çıkıyor. Temayül yoklamaları seçmenin kanaatine önem verildiğini göstermek için yapılan sembolik seçimlerdir. İddia edildiği gibi vatandaşın tercihi ettiği değil parti merkezlerinin tercih ettiği kişiler milletvekili adayı oluyor. Vekil adayını sen seçtin diye vatandaş aldatılıyor.
Partilerin halkı aldatması, sadece vekil seçiminde değil İl ve İlçe teşkilatlarının seçiminde de görülmektedir. Teşkilatta görev alacakları, üyelerin belirleme hürriyeti yok. Vatandaş seçiyormuş gibi formalite seçimler yapılmakta. Genel merkez tarafından onaylanan listeler halka onaylattırılmakta. Ülke ve parti yönetiminde görev alacakların belirlenmesinde, vatandaş hür iradesiyle seçim yapmaktan mahrum edilmekte. Seçmen vatandaşmış gibi gösterilerek halk aldatılmaktadır.
Seçmenler neyi seçiyor?
Belki vatandaşlarımızın çoğu adayların dürüstlük ve samimiyetine inanarak, ona güvenerek oy veriyor. Oy verdiği kişiyi seçtiğini zannediyor. Ancak seçim sonrası görüyor ki seçtiği kişideki dürüstlük ve samimiyet meclise ve ülke yönetimine yansımıyor. Seçilen vekil, seçmeninin hiç de onaylamadığı politikaları onaylamak zorunda kalıyor. Çünkü parti içi demokrasi yok. Vekilin durumu, temayül yoklamalarındaki seçmenin durumu gibi. Birileri belirliyor, vekilde seçmeni adına onaylıyor. Vekil mecliste figüran oluyor. Vekilin millet adına yaptığı en önemli görev, birilerinin belirlediği kanunların meclisten geçmesi veya geçmemesi için el kaldırıp indirmek oluyor. Milletin iradesi ne parti merkezlerine ne ülke yönetimine gereği gibi yansımıyor.
İktidar ve muhalefet vekilleri, parti merkezinin hatta partiler üstü güçlerin partilerine dayattıkları politikalara kayıtsız şartsız destek vermek zorunda kalıyor. Parti merkezleri ve vekillerimiz bunları milletin istek ve arzuları doğrultusunda yaptıklarını söyleyerek milleti aldatıyor. Milletimiz ülkede, adaletsizlik, yolsuzluk, rüşvet, ahlaksızlık, kin, nefret cinnet ve cinayet artsın; toplumda kimse kimseye güvenmesin, ülke ekonomisi bozulsun; aile, mal ve can güvenliği olmasın, toplum kamplara ayrılsın vatanımız bölünsün mü istiyor?.. Ülkemizin bu hale gelmesinden iktidar ve muhalefet milletvekilleri sorumlu değil mi? Seçmenler neyi seçmiş oluyor?.. Bunları seçen, seçtikten sonra sorgulamayan bizler, sorumlu değil miyiz?..
Düşünebiliyor muyuz? Mecliste bir yığın olumsuzluk görülüyor. Ülke yönetimiyle ilgili çalkantılar yaşanıyor. Hiçbir vekil, parti merkezinin belirlediğinden farklı düşünemiyor. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemiyor. Farklı düşündüğü an partiden ihraç ediliyor. Bu vesayetçilik değil mi?..
Böyle bir anlayışın olduğu yerde demokrasiden ve gelişmeden bahsedilemez. Hele bu anlayışı, dindarlık adlı altında kabullenmek ve yerleştirmeye çalışmak büyük bir vebaldir. Çünkü Hz. Peygamber(s.a.v) “Ümmetimin itilafında rahmet vardır .” buyuruyor. İtilafı düşmanlık olarak görüp rahmet kapılarını kapamak Müslümanın yapacağı iş değildir.
Her şeye rağmen ümidimizi yitirmiyoruz. Peygamber duası almış bu aziz millet uyanacak. Hem kendini hem vekillerini sorgulayacak ve aldatıldığını anlayacak. Gerçek vekillerine kavuşacak. Kendini aldatanlardan mutlaka hesap soracak.
Milletimizin uyanması, neyi seçip, neyi seçmediğini düşünmesi, gerçek seçme ve seçilme hürriyetine kavuşması, partilerimizin rahmet kapılarını açmasını bekliyoruz.