Kompozisyon ve Şiir Yarışması

YARIŞMA ADI: Millet Derneği İstanbul Şubesi Kompozisyon Ve Şiir Yarışması
YARIŞMANIN KONUSU: Birlik ve Beraberlik
YARIŞMANIN SLOGANI: Ey Allah’ın Kulları Kardeşler Olunuz!
YARIŞMA TAKVİMİ:
İlk Başvuru Tarihi:16 Şubat 2015
Son Başvuru Tarihi:30 Mart 2015
Nisan 2015: Türkiye genelinde dereceye girecek üç yarışmacının belirlenmesi ve uygun görülecek bir tarihte ödül töreni düzenlenmesi.
YARIŞMANIN AMACI: Toplumların ve bir bütün olarak insanlığın varlık ve bekasının birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna dikkatleri çekmek, konuya ilişkin genç nesillerde farkındalık oluşturmak ve bu amaca hizmet edebilecek yeni eserlerin yazılmasını sağlamak amaçlanmıştır.

KOMPOZİSYON VE ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
1. Yarışmanın konusu: BİRLİK VE BERABERLİK′ tir.
2. Yarışmaya İLK BAŞVURU TARİHİ 16 ŞUBAT 2015 olup, SON BAŞVURU TARİHİ ise 30 MART 2015’tir. Son başvuru tarihinden sonra gelecek eserler, kabul edilmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmeyecektir.
3. Yarışmaya katılacak eserler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır.
4. Yarışma 16 YAŞA KADAR 1. KATEGORİ, 16 YAŞ VE ÜSTÜ 2. KATEGORİ olmak üzere iki kategoriden oluşmaktadır. Her kategori için 1., 2. ve 3.lük ödülü verilecektir. Her kategoride jüri tarafından layık görüldüğü takdirde mansiyon ödülü de verilebilecektir.
5. Yarışmaya kompozisyon yazım kurallarına uygun olarak sadece bir (1) eserle katılınabilir.
6. Yarışmaya kompozisyon (öykü, makale, deneme vb. nesir türleri) veya şiir türündeki eserler katılabilir.
7. Metin veya şiir uzunluğu serbesttir. Metnin veya şiirin bilgisayar ortamında A4 kağıt, 12 punto ve Times Roman karakteri kullanılarak yazılması rica olunur.
8. Yarışmaya yurtiçi ve dışından herkes katılabilir.
9. Her yarışmacı, eserini Millet Derneğinin İstanbul Şubesi′nin milletdernegi.istanbul@gmail.com mail adresine e-posta yoluyla gönderebileceği gibi Derneğin yazışma adresine posta yolu ile de gönderebilir.
10. Yarışmacılar; ad, soyad, telefon (cep, ev, iş), adres ve e-mail bilgilerini içeren bilgileri de eserleri ile birlikte göndereceklerdir. Jürinin, yarışmacıların kimliklerinden etkilenmemesi için eserler jürinin değerlendirmesine sunulurken yarışmacıların kimlik bilgileri gizlenecek bunun yerine her birine bir rumuz verilecektir.
11. Ödüller:
-16 YAŞA KADAR OLAN KATEGORİ: Birinciye; TABLET, İkinciye; FOTOĞRAF MAKİNASI, Üçüncüye; MP3 ÇALAR ödül verilecektir. Mansiyon ödülü ise kitap setidir.
-16 YAŞ VE ÜSTÜ KATEGORİ:Birinciye; TAM ALTIN, İkinciye; YARIM ALTIN, Üçüncüye; ÇEYREK ALTIN ödül verilecektir. Mansiyon ödülü ise kitap setidir.
12. Yarışmanın sonuçları 2015 yılı Nisan ayı içerisinde Millet Derneği sitesinde açıklanacak, ödüller ise Dernek Merkezinde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecektir.
13. Yarışmaya, Seçici Kurul (Jüri) üyeleri ve bunların birinci derece yakınları katılamazlar.
14. Yarışma Seçici Kurulu (Jüri Üyeleri):
Bestami YAZGAN, Selami YILDIRIM, Hayrettin Durmuş, Muhterem ŞAHİN, Hikmet SOFU, Kamil BÜYÜKER, Ali Rıza SOYDAR, Mehmet ABDULLAHOĞLU, Yunus TOPUZ