TÜRK DÜNYASI BİLİM KÜLTÜR ŞÖLENİ

haber-ca1cTÜRK DÜNYASI BİLİM KÜLTÜR ŞÖLENİ 14. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Kurultayı Afyonkarahisar’da Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde yapıldı. Divan başkanlığını Prof.Dr Mustafa KAFALI′nın yaptığı kurultayın sonuç bildirgesi de yayınlandı. Divan heyetinde Millet Partisi ve Millet Derneği Genel Başkanı Aykut EDİBALİ, Prof.Dr Abdülhalük ÇAY, Sadi SOMUNCUOĞLU, Hasan KORKMAZCAN, Prof.Dr Zekeriya KİTAPÇI yaptı. Bütün Türk dünyasından temsilciler sunumlarını yaptı. 10.30 da başlayan kurultay 19.00 da sona erdi. Özbek, Uygur, Kazak, Irak, Suriye, Güney Azerbaycan, Batı Trakya’dan Balkanlardan, Gagavuzlardan Türklerin katıldığı duygu yüklü kardeşlerin halleştikleri bir bilgi şöleni oldu.