Bilge Lider Aykut Edibali Millet Vakfını İlan Etti

seminer-ac57

1 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen Millet Derneği olağanüstü genel kurulu Bilge Lider Sn. Aykut Edibali’nin de katılımıyla Millet Derneği İstanbul Şubesi’nde Büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Dernek üyeleri ve Anadolu’nun birçok yerinden kalkıp gelen Millet dostlarının katıldığı bu toplantıda bir de büyük müjde verildi. Millet evlatları bundan sonra Millet mücadelesine hem Dernek hem de Vakıf çatısı altında devam etmeye karar verdiler. Bu vesileyle Millet Vakfı bu toplantıda kurulmuş oldu. Tüm milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ederiz. Ülke ve millet olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerde Millet Derneği ve Millet Vakfı tıpkı geçmişte olduğu gibi Millete müspet yönde yol göstermeye devam edecektir.
Edibali salona gelmezden evvel Aykut Edibali’nin 1978 de Ankara’da yaptığı konuşmanın on dokuz maddelik son kısmı davetlilere dinletilmiş ve büyük alkış almıştır. Aşağıda Sn. Aykut Edibali’nin konuşmasını veriyoruz.
“Değerli Millet dostları pek kıymetli hanım efendiler, bey efendiler Anadolu’nun çeşitli yerlerinden zahmet verip teşrif eden Millet dostları bu çok önemli toplantımıza hoş geldiniz.
…Allah’ın yarattığı beyni hiç kullanmadan sıfır kilometre olarak Allah’a teslim etmek yahu olur mu? Nedir bunlar siyasetle uğraşma al şunu yap bunu yap derler ki bu da bir şeytan infaalatıdır. İslam dünyası Orta Doğu Türkiye dediğinizde bu toprakların sahibi olan, bu topraklarda hakim olan millet; düşüncesiyle inancıyla ne yazık ki Türk milleti bunun adını koyalım bunda kompleks duymaya gerek yok bunun da kimseye düşmanlıkla falan alakası yoktur. Bu gün İslam dünyasında orta doğuda ne diyelim mesela bizim Abdülhamit büyük gerçekten büyük Osmanlı tarihindeki büyük insanlar abdestsiz yere basmazlar. Ufacık şu et parçası yüreklerinde kalpleri bütün Müslümanlar için atar. Bütün Müslümanlar için attığında da şöyle düşünmek lazım ümmeti yönetecek muktedir bir liderlik muktedir bir başkanlık hemen oluşturulması lazım bunun süresi üç gündür. Yoksa fetrete girersin fetret nedir başıbozukluktur, anarşidir, zaaftır. Ve bunun aleni olması lazım. Biliyorsunuz ehl-i sünnet inancında devlet başkanı gizli olmaz. Yav bende falanca halifeden el aldım, bana el verdi, bende devlet başkanı olabilirim. Bu olmaz. İslam inancında yazın bunu bir kenara Akaid’de de vardır İmam Halife gizli olmaz. Alenidir. Bütün meselede bunun her çağda Müslümanların yönetiminin; makul, doğru, bütün Müslümanlığı kucaklar, bütün insanlığı kucaklar, bütün Türk alemini kucaklar, bütün mazlum milletleri kucaklar olması lazımdır. Bütün bunları tek başına yapamasa bile kurumsallaşmayı buna göre yapması lazımdır. Bunu yapacakta yeryüzünde yalnız Türk milletidir. Türk milleti deyince de burada en ufak ırki, kavmi bir endişe rekabet korku söz konusu değildir. Çekinecek bir konu değil ben türküm arkadaş. Türk olmak başka kavimlere başka etnisitelere kardeşlerimize ne üstünlük taslamak anlamına gelir ne gözdağı vermek anlamına gelir ne komplekse girmek anlamına gelir. Ama şu gerçektir mesela ben iyi bir Kürt olsaydım iyi bir Çerkez olsaydım ben düşünürdüm aynen Hz. Ebubekir gibi düşüneceksin. Hz. Ebubekir ne dedi sizin dedi burada ayrı bir başkan seçmeniz doğru değildir diyor. Medine’den emir çıkmaz vezir olur. Siyaset hayatına, idare hayatına, askeri hayatta dahil Resulullah’ın emir ve talimatlarını kimler bilir daha çok Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali bilir ama Hz. Ebubekir ve Hz. Ömerin yaptığı her faaliyet Müslümanlar için sünnet makamındadır sünneti yorumlamadır. Siyaset ve toplum hayatına ilişkin hakşkatleri onlar bilir onu yaşamışlardır. Ne diyor Resulullah Allah bir insanın hayrını murat ederse ona ebubekir gibi ömer gibi vezirler gönderir. Şerrini yani helakini murat ederse Hamman gibi vezirler gönderir. Bunlarda yağcıdır yanlış yol gösterirler beklide iyi meziyetleri olan insanları felakete sürükler. Korkumuz aman kardeşim danışmanlarını değiştir bu danışmanlar yağcı çoğu cahil çoğu da kötü niyetli seni helake götürüyorlar düşün. Sana bir şey olursa en çok ta ben üzülürüm biz üzülürüz değil mi? Menderesin yargılanması asılması Türkiye için büyük bir lekedir. Doğruyu söylemek bizim görevimizdir gerisi yağcılık olur. Mesela biz doğruyu söyledik adını yanlış koydun “kürt meselesi” de neymiş. Ama sonradan bundan döndüler düzelttiler çok şükür.
DİPLOMASİ KELİME SAVAŞLARIDIR
Eğitimi olmayan başbakanlar ve bakanlar kâfirler için en müsait avdır. Şimdi yıllar önce ismini hatırlayamıyorum Türkiye’ye gelmiş diyor ki: “sn çağlayan bu TSK ya ayrılan büyük tahsisat gereksiz değil mi küçültmek lazım diyor. Bunu kalkınmaya ayırmak lazım diyor. Bu ordu Suriye için ise büyük, Yunanistan içinse yine büyük eee bizim içinse küçük.” Bak oraya atacak elini psikolojik üstünlük sağlayacak o lafa ezbere söylenmiş bi laf değil. Diploasi kelime savaşlarının yapıldığıdolayısıyle çok hazırlıklı yetenekli diplomatların bulunması gereken bir şeydir. Sonra “siz Nato’da bulunuyorsunuz sizin için normal olan Nato’da bulunmak biliyorsunuz ama bu bizim menfaatlerimize aykırıdır onun için Nato’dan çıkmanız lazım biz sizin dostunuzuz diyor” amaç bu zaten.
VAKIF VE DERNEK ÇALIŞMALARI
Değerli arkadaşlar İngilizler buna ngo: resmi olmayan kuruluşlar diyor. yani devletin yapması gereken bir takım hizmetler var eğitim gibi tanıtım gibi. Bunu devletten maaş almadan gönüllü olarak yapan eğitim faaliyeti yapan hayır işleri yapan tanıtım yapan insantopluluğu kuruluşlarıdır. Bunu almanlar vakıflar yoluyla yapıyorlar Amerikalılar ise dernekler vasıtasıyla yapıyorlar. Yapılan ne: devletin yapması gereken hizmetleri para almaksızın yapılmasıdır. Burada devletin zamanımızdaki gücünü ortaya koyan iki şey var bir silah gücü. Silah nedir neden silah kullanılır harp savaş siyasetin son vasıtasıdır peki öncesi ney yeteri kadar ter dökmeyen diplomatlar savaşta kaybeder. Yani bu yumuşak gücü kullanmalısın. Bunlar aynı zamanda cihadın tanımından da çıkarabiliriz. Manevi cihat bu büyük cihadın kullanılmasından önce olur. Ve gerçekten fatih denilen insanlar insan kanı dökülmesini asla sevmezler, yaptıkları savaşlar ne gibi olur böyle kansız bir ameliyat gibi olur.
Bu topraklarda yaşayan milletler için doğru siyaseti bilmek temel görevdir. Bunu vakıf çalışması, dernek çalışması sağlayacak inşallah. Millet Vakfı hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Haber: İstanbul/ Yunus TOPUZ