Ferit Edibali İle Dünya Gündemi

seminer-e992“İsrail´in özrünün tam zamanında yapıldığını söyleyen Diyarbakır´daki nevruz kutlamalarıyla itibar kaybeden hükümet bu sayede itibar kazanmaya çalışmıştır ama başarılı olamamıştır. Türkiye devletinin bir vilayeti olan Diyarbakır´da bir tek Türk bayrağının bile olmayışı terör örgütü PKK paçavralarının ve katiller ordusu komutanı Apo´nun posterlerinin dalgalanışı akıl ve vicdan sahibi her vatandaşın yüreğini sızlatmıştır.” Diyerek söze başlayan Ferit Edibali sözlerine şöyle devam etti: HENRİ BARKEY CENGİZ ÇANDARLARIN AKIL HOCASI Henry Barkey CIA in Kürt sorumlusu. Bu adam bizim Cengiz Çandar´ların akıl hocası. Bu adam şöyle dedi: Adalet düşmana da lazım bir ortak iddianame ile herkesi aynı suça bulaştırmak hukuka aykırıdır. Evrensel hukuka aykırıdır. Barkey bunu söylüyor. Patriot füzeleri alçaktan uçan uçaklara etkili değil. Barkey ABD bu aşamada Suriye´de askeri müdahaleye sıcak bakmıyor diyor. Arap Ligi ise müdahalede ısrar ediyor. Muhtemelen Patriotlar İran´a karşı kullanılacak. Tezkerenin geçmeyişiyle ABD de planları ertelemek zorunda kaldı. Ama bu son çözüm süreci dağdaki katillerin silah bırakması nasıl olacak hiçbir şey bilinmiyor. Bildiğimiz tek şey Türkiye´nin bir vilayetinde nevruz oldu bir tek Türk bayrağı yoktu. İSRAİLİN ÖZRÜNÜN PSİKOLOJİK ETKİSİNİN DIŞINDA BİR ANLAMI YOK İsrail´in özrünün psikolojik etkisinin dışında bir anlamı yok çünkü zaten israille ilişkiler gizlilik altında devam ediyordu. Obama Netanyahu´dan bıkmış durumda. Netanyahu zaten şeytan olarak biliniyor. Özrü İsrail açısından en az zararla kapatmak gerekiyordu Obamanın gelmesi buna zemin hazırladı. Esad rejiminin direnmesi zorlaştırıyor. Suriye üzerindeki baskı İran´ı yalnızlaştırmak için. İran´ın teslimini istiyorlar. Uzun zamandır devam eden bizimkilerin Erbil ile petrol anlaşmaları var. Erbil bizimkilerin çapları ile iyice büyüdü. Fakat düşündükleri Kürdistanın başkenti Diyarbakır. PKK NIN ÇEKİLMESİ SİLAHLI GÜÇLERİ SURİYEYE KAYDIRMAK İÇİN Suriye devrildikten sonra Suriye Kürdistanını kurmak içindir. Kuzey Suriye´de Kürt kuvvetler çok pasif durumda. Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor. Bu adamlar Suriye´de palazlanıp yine türkiyenin başına bela olacaklar. Irak´ın işgalinden sonra en azın dan Irak´a göre güvende olan Suriye sınırlarımızı böylece tehlikeye atmış oldu. Tabii malum Suriye´den sonraki hedef İran. İran´ın Türkiye sınırında da bir Kürt hareketi var. Böylece Türkiye misak-ı milli dediğimiz bütün sınırlarını düşmana vermiş olacak. Apo´nun bahsettiği misak-ı milli bu olsa gerek. Şimdi yeni Türkiye diyorlar bu gidile Türkiye kalır mı bilemem. CİZVİT BİR PAPA SEÇİLMESİ LATİN AMERİKA´YI HRİSTİYANLAŞTIRMAK İÇİN Papanın istifası büyük olay oldu. Arkasından bu adam çıkarıldı. Fakat bu adamın çıkarılması çok ilginç. Bu adam Cizvit. Cizvitler dünyanın en azılı, en vurdumduymaz fakat en bilgili becerikli mezhebi. Cizvitler her yerde okul yaparlar. GS lisesini Cizvitler yapmıştır. Cizvitler evlenmezler, mal edinmezler, Kudüs´e yerleşecekler, papaya ölümüne itaat ederler. Latin Amerika´da ve ABD´de çok etkililer. Cizvitler Hıristiyan dünyanın entelektüelleri. Bunlar Amerika´da Kızılderilileri önce mikroplu battaniye verip hasta ettiler sonra şifası İncil´de diye ilacını verip Hıristiyan ettiler. Masonik bir yapılanmaları var. Dünya´da ilk defa bir Cizvit Avrupa dışında bir adam papa oldu. Bu papalar utanmadan papalığa çıkınca azizlerin isimlerini alırlar. Francisco fakir babası demek. Bu papanın gelmesi şu anlama geliyor Latin Amerika´da Chavez (Bush´a şeytan diyen adam) gibi eğilimleri tasfiye etmek. DİYALOGCULARA DAHA ÇOK İŞ DÜŞECEK Bizim açımızdan baktığımızda diyalogculara daha çok iş düşecek. Daha çok işbirliği yapacaklar zaten bizim memleketlerin hepsinde Vatikan kardinalleri var. Mesela Afyonkarahisar kardinali var Vatikan´da. Afyonkarahisar´da Hıristiyan mı kaldı? Kayseri mesela biz daha şehir isimlerini değiştiremedik. Kayseri ne demek Kayzerin şehri demek. Vel hasıl kelam dünyadaki Hıristiyanları Türkiye´ye çağırıyorlar.