BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ VE DİNLER ARASI DİYALOG

haber-4cc0Türkiyenin Gündemi Millet Derneğinde.
Hasan Aşkın: Büyük Ortadoğu Projesi ve Dinler Arası Diyalog Konusunda Uyanık Olmalıyız.

Konuşmasında Büyük Ortadoğu Projesi ve Ilımlı İslam la birlikte Dinler Arası Diyalog projelerinden bahsedeceğini belirten Aşkın devamla; Ilımlı İslamı konuşmaya gerek yok. Diyanet İşleri Başkanlığı bu tartışmayı bitirdi. Çünkü; Dinler Arası Diyalog olmaz dedi. Zaten Dineler Arası Diyalog deyince 1-0 yenik başlıyorsun. Hak din olan İslamla batıl olan Hıristiyanlığı ve Yahudiliği aynı kefeye koyuyorsun. Bu dinlere Semavi-İlahi deyince 2-0 oluyorsun. Amentüde ittifakımız var deyince 3-0 oluyorsun. Amentüde nasıl ittifakımız var. La ilahe illallah da ittifakımız var diyorlar. Ya diğer yarısı nerde: Muhammed en Resulullah. Yine bu dinlere İbrahimi dinler deyince bir gol daha yiyorsun oldu mu 4-0. Tavizler böyle devam edip gidiyor.
Diyalog nedir? Karşılıklı kazanımlar söz konusudur. Sen hep taviz veriyorsun peki karşılığında ne alıyorsun? Afganistan, Irak, Libya, Suriye yani Arap Baharı.

Ilımlı İslam nedir? Kimseye karışma. Sana verdiğimiz vazifeleri yap. Ilımlı İslam budur. Alimin görevi nedir? Gördüğü yanlışlıkları düzeltmek. Alimler konuşmuyorsa, demek ki işler yolunda. Peki işler yolunda değil ve alimler konuşmuyorsa, o takdirde Türkiyede âlim yok demektir.

BOP nedir? Orta Doğu da İsrailin korunması. Orta Doğu ve Afrikada ki yeraltı ve yerüstü kaynaklarının batıya aktarılması. Burada askeri ve ekonomik üsler kurulması. Bunu nasıl sağlayacaklar? Ortadoğuda Obamaya kim inanır. Kimse inanmaz. Bu yüzden büyük efendiler toplandılar ve dediler ki BOP u kiminle yapalım. Bu bölge müslüman, müslüman bir lider lazım tabii. Sonunda ne oldu Afganistan, Irak, Libyaya demokrasi geldi ve gelmeye de devam edecek. Mısır üçe bölündü. Irak üçe bölündü. Suriye 5 e bölünecek: Şia, Çerkez, Kürt, Sünni, Arap. Bölerek yönetmek daha kolay.

Peki, Amerikaya bakalım. Kanadayla sorunlarını halletti. Meksikayla, Latin Amerikayla sorunu yok. Avrupa bütünleşiyor sınırlarını kaldırıyor. Batı ne diyor: Bir tek Müslüman bile kalmayana dek Haçlı Seferleri devam edecek. Amerika açısından üç çeşit devlet vardır.

1-Haydut Devlet: İran, Irak, Suriye, Libya, Kuzey Kore.
2-Aday Haydut Devlet: Türkiye, Pakistan, Endonezya, Güney Kore.
3- Aday Adayı Haydut Devlet: Rusya, Çin.

Düşmanın seni övüyorsa düşünmen lazım. Batı dünyası Gorbaçovu çok övüyordu. Fidel Castro ona mektup yazdı ve ona şöyle dedi Düşmanın seni övüyorsa sende bir tuhaflık vardır dedi. Kaddafiyi kim getirdi. Mübareki kim getirdi. Yahu bu adamların bize bu kadar hizmet etti demediler. Hallettiler. Kaddafiyi nasıl öldürdüler gördünüz. Mübarek i kafese nasıl koydular.

Son olarak yapılacak şeyleri özetleyen Aşkın, Milli ve manevi menfaatleri önde tutmak gerek.Bunun için sayılar önemli değil. Allah nice sayıca çok olan orduları, sayıca az olan ordulara mağlup ettirdi. Allah sizin sayılarınıza bakmaz, sizin kalplerinize bakar. Bu bir ayettir. Gözüm görüyor, gücüm yetmiyor, gönlüm katlanıyor demeyeceksin arkadaş. Gönlün katlanmayacak. Hz. İbrahime su götüren karıncayı örnek alacağız. Uyanık olacağız bakın M.Akif ne diyor:
Bize bir nazar oldu
Cumamız Pazar oldu