HARBİYE ASKERİ MÜZE GEZİSİ VE MEHTERAN DİNLETİSİ

haber-57b702 Aralık Pazar günü Sosyal Etkinlik Komisyonu tarafından organize edilen program ile üyelerimiz, aileleri ve misafir katılımcılarla birlikte İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’ne bir ziyaret düzenledik.         Müze ziyaretimiz bize bir kez daha gösterdi ki bu tür programlar; öğrenmeyi eğlenceli ve talep edilebilir kılıyor. Ziyaretimiz sırasında katılımcılar, meraklı gözlerle müzede sergilenen silahları izlerken rehberimiz bize bu silahlar hakkında detaylı bilgiler veriyordu. İlk çağlardan günümüze kadar Türklerin yaptıkları ve kullandıkları silahları gördük. Gezimiz sırasında sadece silahları değil panoramik resimler, haritalar ve heykeller ile de tarihimizi ve yapılan savaşları öğrenme imkânı bulduk.         Orta Asya’dan göç eden Türk kavimleri ile birlikte göç ettik, Attila’nın ordusunda savaştık, Malazgirt’te Alparslan’ın duasına hep beraber âmin dedik, Şeyh Edibali’den öğüt aldık, Osman Gazi’nin rüyasına girdik, Ertuğrul Gazi’nin nasihatini işittik. Yetmedi Fatih’in övülen ordusunda kılıç salladık, top attık, topuz vurduk. Burçlarda mukaddes bir delik te biz açtık. Nihayet Ulubatlı Hasan misali sancağı burçlara diktik. Çanakkale’de düşmanı yurttan attık, milli mücadele tarihimizi şanla yazdık. Velhasılı kelam tarihimizi ve ecdadımızı bir kez daha hatırladık. Gezimizin sonunda mehter konserini dinledikten sonra toplu olarak bir hatıra fotoğrafı çektirip günümüzü bitirdik.        Millet Derneği İstanbul Şubesi olarak biliyoruz ki; geçmişini bilmeyen bir topluluk geleceği inşa edemez. Geçmişini bilmeyen toplumların geleceğini başkaları inşa eder. Geleceğimizi inşa edecek kuşaklara yönelik çalışmalarımız devam edecektir.