2011/2012 EĞİTİM ÖĞRETİM TANIŞMA TOPLANTISI

haber-e81a2011/2012 Eğitim-Öğretim Dönemi Tanışma Programı, 30.10.2011 günü saat 10 ile 13 arasında, Fatih Belediyesi Topkapı (Suriçi) Sosyal Tesislerinde kahvaltılı olarak gerçekleştirilmiştir.Davetimize icabet ederek toplantımıza katılan tüm Millet Dostlarına teşekkür eder bundan sonrada faaliyetlerimizde beraber olmayı ümit ve arzu ederiz.

Programda yapılan konuşmaları  http://www.facebook.com/milletdernegi?ref=ts adresinden takip edebilirsiniz.

Program Özeti:

* Yönetim Kurulu Üyemiz Salih ERTÜRK´ ün sunuculuğunda gerçekleşen Programda ilk olarak Abdullah CANKAL Hocamızın Kuran´ ı Kerim´ den ayetler okumuştur.

* Ardında söz alan Millet Derneği Genel Merkezi yöneticilerinden Hikmet SOFU konuşmasında; Derneğimizin hedeflerinden söz etmiş ve özü itibariyle iyiliğe ve hayra hizmet etmek için kurulan kuruluşumuzun tüm dünyadaki mazlumlara ve yoksullara ulaşması gerekliliğine vurgu yapmıştır.

* Şiirlerini öğrencilerimizden Nurbaki KARATAY´ ın okuduğu, üyelerimizden Mehmet ABDULLAHOĞLU´ nun “Dünden Bugüne Millet Derneği” başlıklı konuşmasının tam metni aşağıdadır:

“İnsan zaman ve mekan boyutları içerisinde ideolojik bir varlıktır. Yaşamını sürdürebilmek için toplumla iletişim ve etkileşim içerisine girmek zorundadır. Sosyal yaşam içerisinde toplumsal duyarlılığa sahip bireyin toplumun sıkıntı ve buhranına seyirci kalması söz konusu değildir. Milletin sıkıntısını kendi sıkıntısı sayan insanlar,çare arayışı içerisinde olur. Bunu bir ihtiyaç olarak hisseder. Böyle zamanlarda sivil toplum örgütleri ortaya çıkar. Biz Millet Derneği olarak milletin öz bağrından çıkmış bir derneğiz. Biz spesifik bir alanda tek bir sebeple kurulmuş cami güzelleştirme derneği veya kanarya sevenler derneği değiliz. Veya statüko gereği ortaya çıkmış yarı kamusal bir gelir kapısı, bir para aklama derneği de değiliz. Millet Derneği, dernek kelimesi ile ifade edilemeyecek değerleri içerir. Millet Derneği tarihsel bir misyona sahip, hiçbir çıkar veya menfaat ummayan vatan evlatlarının, memleket sevdalılarının aşk ocağı, edep yuvasıdır. Millet Derneği toplumsal sorunları birlik,beraberlik ve kardeşlik ortamında çözmeye çalışan,bu uğurda bir katkıda bulunmaya çalışan bir gönül birliğidir. Bizi destekleyen holdinglerimiz, para babalarımız, yabancı misyon ve sivil toplum kuruluşlarından dostlarımız yok. Biz kurtuluş savaşında tek bileziğini Mustafa Kemal´in ordusuna bağışlayan,dul bir annenin evlatları gibiyiz. Biz kimiz?

Biz….

Çanakkale´de Mustafa Kemal´in

Gelibolu´da Yahya Çavuş´un

Maraş´ta Sütçü İmam´ın

Erzurum´da Karabekir Paşa´nın

Kafkasya´da Şeyh Şamil´in

Yemen ellerinde Veysel Karani´nin

Kasımpaşa sırtlarında Fatih Sultan Mehmet´in

Açe´de Kanuni´nin

İzindeyiz…

Okuluna üç saat yürüyerek ulaşan birinci sınıf öğrencisi muşlu Ahmet´in

Okul çıkışı iftar pidesi alabilmek için ayakkabı boyayan yetimin

Cepheye silah taşıyan katırın

İstiklal marşını yazan imanın

Sırtında ekmek soğan çıkınıyla Anadolu´ya islamı getiren horasan erenlerinin

Malazgirt ovasında Alparslan´ın

Asgari ücretle kimseye el açmadan sekiz çocuk okutan işçi babanın

Koyun ağılında ders veren öğretmenin

Hastası ölünce ağlayan doktorun

Doğruyu söyleyen şahitin

Zulme karşı dik duran başın

İzindeyiz…

Ne olursan ol gel diyenin

Komşusu açken tok yatmayanın

Rüşvet yemeyen memurun

Düşeni kaldıranın

Karıncayı incitmekten korkanın

Aşkı için dağları delen Ferhat´ın

Siz buyurun diyebilenin

Yaradılanı yaradandan ötürü sevenin

Hatayı kendinde arayanın

Hayırlı evlat yetiştiren annenin

Vatan sağolsun diyen mehmetçiğin

Ne mutlu türküm diyebilenlerin

Canını namusuna değişmeyen dulun

Medine çöllerinde Allah Rasülünün

İzindeyiz…

Türkiye Cumhuriyeti´ne, halkına, menfaatlerine, geleceğine, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı ve saygılıyız. Bölgemizden başlayarak tüm insanların ve toplulukların, öğrenim, bilim, eğitim, kültür ve sanat çabalarına maddi ve manevi katkıda bulunmak; sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak ve hayri çalışmalarda bulunmak Derneğimizin kuruluş amaçlarının birincisidir.

Cehalet ve sefaleti milletin kaderi olmaktan çıkarmalıyız….Rahman ve rahim olan Allah´ın adıyla.”Yaratan Rabbinin adıyla oku. O, insanı ´alak´dan yarattı. Oku. Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir.” Alak suresi 1-5 Kur´an ı Kerim´in ilk ayetlerinde Allah Teala bizlere oku diyor. Bir müslümana dinin ilk emri ilk telkini. Hz.Muhammed (SAV) yine bir çok hadisi şerifinde okumanın,ilmin ve eğitimin önemi üzerinde duruyor.Demek ki insana bir kalıp,bir şekil verebilmek için en önemli unsur eğitim. Eğitim evde,sokakta,iş hayatında insanın bulunduğu her ortamda eğitim.

Amacımız kültürüne,milli değerlerine imanı gibi sahip çıkan nesillerin yetişmesinde katkıda bulunmaktır. Kendi milli kaynaklarından beslenmeyen bir sanatın gelecek kuşaklara bırakacağı bir miras söz konusu olamaz. Nasıl bizler bugün Yunus´un şiirlerini okuyorsak hala,nasıl Mimar Sinan´ın eserleriyle gurur duyuyorsak bizden sonraki kuşaklara milli bir kültür-sanat mirası bırakmak zorundayız. Bunun yolu eğitimden geçer. Koca Yunus´ un sırtında kırk yıl odun taşıması, kırk yıl gönül gergefinde nakış gibi işlenmesi,burada eğitimi görüyoruz Yunus´u Yunus yapan budur. Gelenek ve göreneğini çağdışı sayan,halkıyla manevi bütünlük kuramayan bir aydının o halka verebileceği bir değer olamaz. Bu konu hakkında çok sözler söylenmiş ve çok düşünülmüştür. Çağdaşlaşmak neden batının,emperyalist dünyanın abeslerine perestiş olsun? Hedef kuru bir batılaşma değil sosyal dünya nizamı içerisinde insanı hak ettiği yaşam seviyesine ulaştırmak olmalıdır. Bunu yapmanın yolu dinine,diline,tarihine ve kültürüne sahip çıkan genç nesiller yetiştirmektir. Kültürel yozlaşma ,öz değerlerden kopuş bir milletin bir medeniyetin başına gelebilecek en büyük felakettir. Ve biz bugün bunu yaşıyoruz. Milletine sırtını dönmüş aydın,Türkçesi yozlaşmış yazar,ideolijilerini batının çarpık sosyal akımlarına kaptırmış sanatçılarla hiçbir yere varılmaz. Bu konuda Faruz Nafiz´in muhteşem bir şiiri var….

SANAT

Yalnız senin gezdiğin bahçede açmaz çiçek,
Bizim diyârımız da binbir baharı saklar!
Kolumuzdan tutarak sen istersen bizi çek,
İncinir düz caddede dağda gezen ayaklar.

Sen kubbesinde ince bir mozaik arar da
Gezersin kırk asırlık bir mabedin içini.
Bizi sarsar bir sülüs yazı görsek duvarda,
Bize heyecan verir bir parça yeşil çini…

Sen raksına dalarken için titrer derinden
Çiçekli bir sahnede bir beyaz kelebeğin;
Bizim de kalbimizi kımıldatır yerinden
Toprağa diz vuruşu dağ gibi bir zeybeğin.

Fırtınayı andıran orkestra sesleri
Bir ürperiş getirir senin sinirlerine,
Istırap çekenlerin acıklı nefesleri
Bizde geçer en hazin bir musikî yerine!

Sen anlayan bir gözle süzersin uzun uzun
Yabancı bir şehirde bir kadın heykelini;
Biz duyarız en büyük zevkini ruhumuzun
Görünce bir köylünün kıvrılmayan belini…

Başka sanat bilmeyiz, karşımızda dururken
Yazılmamış bir destan gibi Anadolu’muz.
Arkadaş, biz bu yolda türküler tuttururken
Sana uğurlar olsun… Ayrılıyor yolumuz.

Dernek olarak eğitim en temel ilgi alanımız. Bu alanda sizlerinde yardımıyla yıllardan beri devam eden faaliyetlerimizi geliştirmek ve büyütmek amacındayız. Halihazırda eldeki imkanlarımızla yüksek öğretim öğrencilerine burs vermekteyiz. Yine yüksek öğrenim kız ve erkek öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarına yardımcı olmaktayız. Genel olarak öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri yapmaktayız. Zekat gibi kurumsal bir yapıya sahip bir dinin mensubu olan bizler gelir düzeyi düşük öğrencilere yardım yapmayı bir lütuf değil, görev ve mesuliyet olarak görmeliyiz. Yani hayır yoluyla Hâkkı hak sahibine ulaştırmayı amaç edinmeliyiz. Yine alalında uzman kişilerle birlikte haftalık ve aylık seminerler düzenlemekteyiz. Bugün burada olduğu gibi kahvaltılar,iftar yemekleri birlik ve beraberliği arttıracak hayırda ve hizmette kaynaşmayı sağlayacak organizasyonlar düzenlemekteyiz. Bu amaçla spor müsabakaları ve geziler de düzenlemekteyiz. Bir öz eleştiri yapmak gerekirse yaptıklarımızı yeterli bulmuyoruz. Daha iyisini, daha güzelini yapmak için sizlerin maddi ve manevi katkılarına ihtiyacımız var. Evet imkanlarımız kısıtlı olabilir, bir çok alanda faaliyetlerimiz eksik olabilir veya hiç faaliyet gösteremediğimiz alanlar da olabilir. Ama bizlerin hayırlı bir çalışma içerisinde ve doğru bir yolda olduğumuza inancımız tamdır. Hiç kimsenin de iyi niyetimizden ve fedakarlığımızdan şüphesi olmasın. Daha güzel,daha müreffeh,geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gel kardeşim,gel ablam,bacım ,amcam, dayım gel, tutuşalım el ele…

* Programda söz alan Başkanımız İbrahim ABDULLAHOĞLU´nun konuşmasının tam metni ise şöyledir:

“ Bir millet ızdırap içindeyken, O milletin evlatları rahat edemez”

Milletimizin içinde bulunduğu sıkıntıları görüp, bu konuda hiçbir çalışma yapmadan oturmak Millet Evlatlarına yakışmayacak bir davranıştır. Vatan ve millet düşmanlarının her türlü materyali kullanarak milletimize ve Müslümanlara yönelik kullandığı bütün propaganda yöntemlerine ve bilgi kirliliğine karşı uyanık olmak, birlikte ve doğru istikamette hareket etmek mecburiyetindeyiz. İnsanlığın, özellikle İslam dünyasının ve milletimizin içinde bulunduğu akıl tutulmasını görüyor ve zulme karşı dik durmanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu uğurda yıllarını vermiş değerli büyüklerimizden aldığımız bilgi, güç ve mücadele azmi ile çalışıyor ve milletimizi uyandırmaya, bilinçlendirmeye gayret ediyoruz. Genç nesillerin dini bilgi, milli şuur ve ahlaklı yetiştirilmesine destek oluyor, rehberlik ediyor, neslimize sahip çıkıyoruz.

Somut olarak bazı faaliyetlerimizden ve sizden taleplerimizden bahsetmek istiyorum;

-Cumartesi günleri, Dernek Merkezimizde değerli hocamız Abdullah Cankal Bey tarafından “Dini ve Milli Kültür Sohbetleri” yapılmaktadır. Bu sohbetlere katılmamız, özellikle çocuklarımızı yönlendirmemiz doğru istikamette birey olarak yetişmemizde büyük katkılar sağlayacaktır.

-Üniversite öğrencilerine manevi desteğin yanında maddi destek olarak, hayırsever arkadaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarla, imkan dahilinde “burs” veriyoruz.

-Çoğunuzun malumu olduğu üzere, daha iyi hizmet verebilmek, sesimizi daha gür ve daha geniş kitlelere duyurabilmek adına merkezi bir yerden “yer satın alma” gayreti içindeyiz. Bu amaca yönelik oluşturulan fonlar belli bir seviyeye ulaştı, fakat İstanbul şartlarında henüz yeterli olmadığı için çalışmalarımız devam etmektedir. Çok yakında bu konuda siz hayırsever arkadaşlarımızdan ve sizlerin aracılığı ile çevrenizden tekrar yardım talep edeceğiz.

-Birkaç ay önce Dernek Genel Merkezimiz tarafından “ödüllü logo” yarışması düzenlenmiştir. İnternet sitemizde açtığımız anket köşesi ile bu organizasyona destek oluyor, sizlerin de siteyi ziyaret ederek ankete katılmanızı istiyoruz.

-Bildiğiniz gibi, önümüzdeki hafta Kurban Bayramı, şimdiden Bayramınızı tebrik ederiz, Allah kurbanlarınızı kabul eylesin. Kurbanlık bağışlamak isteyen olursa sizlere yardımcı olacağız, irtibat numaralarını sizlere duyurduk, tekrar duyuracağız.

-Ülke olarak bu günlerde en önemli konumuz Van Depremi, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu tür afetlerden sonra kısa vadeli, anlık yardımın yanında orta ve uzun vadeli yardımlar da ihmal edilmemelidir. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifinin gereği, yardım için elimizden geldiğince seferber olmalıyız.

-Derneğimize üye olmanızı ve aidat vererek desteklemenizi talep ediyoruz.

-Tüm bu konularda sizlerden ve çevrenizden desteklerinizi bekliyoruz. Bizimle irtibata geçerek elden yardımlarınızı yapabilir veya www.milletdernegi.com adresine girerek hesap numaralarımıza bağışlarınızı gönderebilirsiniz. Yine bizleri ve faaliyetlerimizi internet sitemiz veya facebook adresimizden takip edebilirsiniz.

* Programda son olarak söz alan şair Bestami Yazgan, Güzele Selam şiiriyle başladığı konuşmasında Millet ağacıyla ilk defa 1976 yılında tanıştığını, bu ağacın bir dalı olmaktan hep onur duyduğunu, bu ağaçtan hep iyilik gördüğünü, bu salonda da Millet ağacının dalları ve yaprakları ile beraber çiçeklerini de (çocuklarını da) görmekten mutluluk duyduğunu belirterek çocuklarımız için yazdığı bir şiiri okumuştur.

Saçları bir demet gül, gözleri giz çiçeği.

Dudağından süzülür,r engârenk söz çiçeği.

Öptükçe ballanıyor,  yanağı haz çiçeği.

Çenesi, burnu deme,  her yanı naz çiçeği.

Gökkuşağı içinde, yüreği yaz çiçeği.

Erkekler oğul balı, hele de kız çiçeği.

Açar soy ağacımda,  neslimin iz çiçeği.

Sana emanet Rabb’im, canımın öz çiçeği