GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SADÂ BIRAKMAK

Ziyaretlerimiz Fatih Dedemin huzurunda başladı. 15 senem geçmişti İstanbul’da. Kadim dostluklarımız dava arkadaşlarımız oluşmuştu.  Sabri Bey ile beraber planımızı yaptık yollara koyulduk. Malum İstanbul büyük hatta çok büyük şehir. Elli km batıya doğru gidiyorsun İstanbul, elli km doğuya gidiyorsun İstanbul. Olsun yolların hiçbir önemi yoktu gönül dostlarımızı görmek ve sohbet etmek için.

İlk önce Aksaray’da il binasında birlikte menemen yediğimiz kıymetli hocaların hocası Hasan Aşkın abimizi ziyaret ettik evinde. Uzun zaman birlikte kültür çalışmaları yapmıştık. Anılarımız tazelendi.

Uzun yıllar yazıları ile hayata yön vermemizi sağlayan ve hâlâ da fikirlerinden yaralandığımız Hasan Erden abimizi evinde ziyaret ettik. Rahatsız olmasına rağmen bir o kadar da tevekkül sahibi. Her  daim şükür eder halde bulduk kendisini. Tavsiyeler de bulunmayı ihmal etmedi bizlere.

Daha sonra Bayrak matbaasının emektarları olan Hasan Ayhan ve Abdullatif Metin ağabeyleri evlerinde ziyaret ettik. Uzun bir mücadele içerisinde yer alan abilerimiz adeta canlı tarih gibiydiler.  Mücadele Birliği tarihinin canlı şahitleriydiler.

Tabi esnaf abilerimiz de vardı.  Mustafa Koçak Bey’i, Mevlüt Koçoğlu Bey’i Murat Arabacı Bey’i, Salim Yılmaz Bey’i ve İlyas Bey’i işyerlerinde ziyaret etme imkânımız oldu. Sözleri dinlenesi insanlar. Türkiye’nin ekonomisi üzerine değerlendirmelerimiz oldu.

İstanbul’a ilk geldiğimizde, adeta İstanbul ocağımız, her gelen arkadaşlarımızı ilk önce mutlaka uğradığı, Toroslar Beyazıt’taki  Murat abi ile, samimi sohbeti.

-Bunu saymıyorum haa.

– Hayallerimiz yaz tatiline, Murat abi inşallah.

Avukat Sabri Esen Bey ile bürosunda ziyaret ederek ülke ve dünya gündemi değerlendirme imkânı bulduk. Her zaman ki gibi sımsıcak bir tebessüm ve sımsıcak bir sohbet.

Çağımızın Yunus Emre’si olarak da tanınan kıymetli gönül dostumuz, abimiz Şair Bestami Yazgan Bey’i de evinde ziyaret ettik. Çok anılarımız vardı Bestami Bey ile. Henüz basılmamış, yayınlanmamış şiirlerini dinlemek gerçekten çok güzel bir ayrıcalık bizim için.

İl merkezinde ziyaret ettiğimiz kıymetli abilerimiz Hikmet Sofu, değerli İl Başkanımız Derviş Doğan ve diğer arkadaşlarımız Mehmet Ceylan, Birol Kakı, Aziz Çevik abilerimizle gündem değerlendirdik.  Ferit Edibali Bey’in sosyal siyasal içerikli fıkralarından müstefit olduk.

Dernek merkezinde Saler Hocanın akıcı kültür çalışmasına katıldık.  Derneğimizin Onursal Başkanı Nazmi Bey  ve emektar hocamız Fuat Bey ile maziye bir yolculuk yaparak atiyi konuştuk. Dernek gönül dostları Fatih ve Erdal kardeşlerimiz ile bir önceki dönem İstanbul Şube Başkanınız İbrahim Bey ve Yunus Bey ile güzel bir kültür sanat üzerine sohbetimiz oldu.

İddia ediyorum, bahsettiğim insanları altı ay her hafta iri televizyonlara çıkarsanız Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve kültürel çehresi değişir. Türkiye çok şey kazanır. Tam manası ile entelektüel insanlar. Âlim, arif, yerli ve milli düşünen insanlar. Burada ben de bir bencillik yapacağım. Entelektüel insanlarla birlikte olmak beraber yaşamak, onların fikirlerinden istifade etmek hakikaten benim için bir ayrıcalık. Bu ayrıcalığı her zaman hissediyorum.

Unutmadan söyleyeyim, her ziyaret ettiğimiz abilerimizin kardeşlerimizin selamları var her birinize.

Bir defa daha anladım ve yaşadım ki mesele gök kubbede hoş bir sadâ bırakmak imiş.

Bir haftalık yarıyıl tatili benim için dolu dolu geçti. Bu bir haftalık süre içerisinde değerli kadim dost dava arkadaşım Sabri Yıldız Bey evinde ağırladı. Kendisinden Allah razı olsun. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu senede beraber ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.  Bu imkânı bize bahşeden yüce Allah’a hamdolsun.