ŞİİR VE DÜZ YAZI YARIŞMA SONUÇLARI

Millet Derneği İstanbul Şubesi olarak, toplumun bütün kesimlerinin özellikle de gençlerin, edebiyata olan ilgisini arttırmak, insanımızın düşünme, analiz etme ve yorumlama yetilerini geliştirmek noktasında fayda sağlamak amacıyla düzenlediğimiz “21. Asra Barış Mayası Çalmak” konulu şiir ve düzyazı yarışması sonuçlanmıştır. Düzyazı dalında 106, şiir dalında ise 182 eser sahibinin katıldığı yarışmada, seçici kurul 4 hafta süren değerlendirme sürecinin ardından ödüle layık olan eserleri belirledi. Kurul üyelerinin genel kanaati doğrultusunda şiir dalında birinciliğe layık eser görülmezken, mansiyon ödülü almaya hak kazanan isimler de belli oldu.

Yarışmaya katılan bütün yarışmacılara en kalbî muhabbetlerimizi iletiyoruz. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ödül töreni 20 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecektir.

21. ASRA BARIŞ MAYASI ÇALMAK KONULU ŞİİR VE DÜZ YAZI YARIŞMA SONUÇLARI

DÜZYAZI DALINDA

1. Özgürcan ŞENBAYRAK – BARIŞ DENEN ŞEY
  2. Özhan ÖZTÜRK – HAKİKATI SÖYLEMEK
  3. Ümit ÇALIŞICI – SAVAŞA SON

ŞİİR DALINDA

1. (Şiir dalında birinciliğe layık eser görülmemiştir.)
  2. Abdullah Kaan YALÇIN – KUBBE-İ KÜBRÂ’DAN YANSIYAN RUBÂÎLER
  3. Tarık TORUN – BARIŞIN KANATLARI