DAVA, SORUMLULUK VE ZAFER ŞARTLARI

DSC_0006Millet Derneği İstanbul Şubesi’nde bu hafta Yahya Demeli ‘Dava, Sorumluluk ve Zafer Şartları’ adlı semineriyle dinleyicilerle buluştu. Bugün İslam dünyasında ve Türkiye’de Müslüman toplumların beyinlerini yıkama, kimlik ve kişiliklerini değiştirmeyi hedefleyen sistematik bir zihin savaşı gerçekleştiğini söyleyen Demeli seminerine şunları ekleyerek devam etti: Bir davanın haklı olması, temiz olması ve de onun üstün olması problemlerin halli, kurtuluşun esası için yeterli olamaz ya da hâkim bir ideolojiyi, kurtarıcı bir ideolojiyi sloganlaştırmak yetmez. Onu öğrenmek, yaşamak tebliğ etmek ve hâkim kılmak esastır. ”Zafer İslam’ındır, kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika”  demekle onlar kahrolmaz ve bir sonuç da alınamaz. Bir davanın yaşanır olması, savunucularının ve tebliğcilerinin olması onu güçlü kılar. ”Bir saadet hayali temennilerle değil mücadele ile hayat bulabilir. Hiçbir millet yaşama hakkını temennilerle ve düşman lütuflarıyla teminat altına almamıştır”(A. Edibali).

IMG-20160422-WA0013

”Sabır ve Azimle Çalışmak” başlığında Geothe’nin ”Bir kimsede azim olmazsa bilgisi ölüdür. Bilgiye yaşam veren azimdir” ve Aliye İzzet Begoviç’in ”İslam korkakların değil, cesur ve atılgan Müslümanların omuzlarında yükselecektir” sözlerinden alıntıyla başlayıp ”Bu milletin ancak ve ancak milli ve manevi değerlerinin hayata geçirilmesiyle ayakta kalabileceği yüksek sesle anlatılmalıdır. Birlik, beraberlik içinde olmamız gerektiğini bilerek görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Devlet adamları, bilim adamları, bizler vatandaş olarak bu devleti, milleti ve onun değerlerini nasıl yüceltebileceğimizin hesabını zaman geçirmeden yapmalıyız. Gücümüz oranında haksızlıklara, adaletsizliklere karşı mücadele etmeli ve sabırla, azimle, hikmetle, güzel öğütle Hakk’a, hakikate insanları davet etmeliyiz” diyen Demeli, seminerinde  ”Dava ve sorumluluk, iman ve mücadele, tebliğ ve birliktelik, sabır ve azimle çalışmak,  zafere koşmak” başlıklarına değinmiştir.

IMG-20160422-WA0019